Ahir va tindre un ple extraordinari, donat que vam deixar sobre la taula uns quants temes que volíem estudiar més a fons. La quantitat i recurrència de factures reparades i modificacions de crèdit (passar diners d’una partida a una altra per esgotament) ens dóna una idea de la mala gestió que està duent-se a terme, fruit de la inoperància del Sr. Coll.


Així doncs, respecte de les factures, vam separar la votació en dos. Les que era per falta de consignació (s’havien acabat els diners de la partida a final d’any) les vam aprovar amb la nostra abstenció, però les que no tenien contracte (el procediment que s’ha de seguir per fer aquesta despesa) vam votar en contra. Va ser un vot de cansament. Estem més que farts que vinguen al ple a què els solucionem les coses. Una eficient gestió no haguera donat lloc que es discutiren en el ple. Ara, aquestes factures s’han de pagar igual, donat que els proveïdors no tenen la culpa d’açò, i de fet vam aprovar el crèdit perquè així siga, però ara el focus està en la responsabilitat que puga dur aparellada en la figura de l’alcalde. Això ja és cosa seua.


També ens vam abstenir a l’aprovació de l’ordenança de les noves tasses per a la utilització del punt blanc. Tot i que nosaltres haguérem fet uns preus més ajustats, entenem la necessitat de fer-ho per regular els residus que entren (moltes vegades l’alcalde dóna permisos per tirar el que siga, sense cap justificació). I també reconeixem la tasca de la regidora de Medi Ambient, Imma Pericàs, respecte d’aquesta àrea. Sap que en temes mediambientals compta amb el nostre suport.


Seguidament vam votar que no a una altra modificació de crèdit. En aquest cas eren 400.000 euros per al pagament anticipat del deute. Aleshores es preguntareu, perquè vau votar que no? El sentit d’aquest vot és la protesta, i un toc d’atenció. En aquest sentit ens vam dirigir a la resta de regidors del PSPV. Aquest pagament es pot fer igual aquest mes que el que ve, no hi ha major problema. Però sabem del cansament i la fartera a la qual han arribat els regidors respecte del Sr. Coll, i amb aquest vot volem fer pressió, per tal que sàpien que, mentre aquest seguisca al capdavant de l’ajuntament, bloquejant qualsevol opció de diàleg, pot es pot esperar de nosaltres: per contra, i així els ho hem fet saber en més d’una ocasió, una vegada dut a terme el relleu, contaran en tota la nostra col·laboració no sols per dur avant pressupostos i projectes, sinó per dissenyar entre tots els grups polítics les estratègies a mitjà i llarg termini que el Verger mereix. Perquè aquest no és un problema de partits, sinó d’una sola persona que està paralitzant tota l’activitat política i administrativa de l’ajuntament.


Per últim, també ens vam abstenir per tal que tirara endavant una modificació per a subministraments de la covid, un pla de mobilitat necessari per al pla general i un rentaplats per a l’escoleta.


Una vegada acabats els punts de l’ordre del dia, el tinent d’alcalde Juan Chover ens va fer una reflexió. Va fer l’analogia on ens passem les pilotes com si es tractara d’un frontó. I en aquesta picabaralla està perdent el poble. Estem d’acord en part: el poble està perdent, però no per una confrontació de partits, sinó per la inoperància d’una alcaldia zombi, incapaç d’arribar a consensos i tancada en el seu despatx com si es tractara d’una guerra de trinxeres. No hi ha cap enemic més enllà: el principal enemic del Sr. Coll és el mateix Sr. Coll. I estem patint les conseqüències tot el poble del Verger.


Ens va paréixer també immoral i misògina l’actitud de l’alcalde respecte de la portaveu del PP, Adela Moncho: va tallar la seua intervenció com moltes altres. Veiem amb preocupació aquesta actitud, no es tracta d’igual manera al nostre portaveu. Veiem clarament una esbiaixo masclista i no la tolerarem enlloc. I així ho vam fer constar


També va fer referència el Sr. tinent d’alcalde d’una ferramenta polèmica: la famosa moció de censura. De veres el Verger mereix més espectacle? Nosaltres pensem que no. El PSPV local té la responsabilitat de fer dimitir a l’alcalde. No estem predicant en el desert, ni dient bogeries: els mateixos regidors socialistes estan pagant en les seues pròpies carns la deriva a la qual ens ha dut el Sr. Coll. El cos funcionarial està patint també. L’Ajuntament necessita direccions clares i concises de cap on es vol anar, i malauradament ara no hi ha cap. És un vaixell a la deriva esperant temps millors que no vindran, si no hi ha un canvi de capità.

També ens va resultar curiós que manfestara que “no pot tirar a l’alcalde”. Clarament aquesta frase denota impotència, la qual cosa no compartim. Els 4 regidors poden pressionar i inclús renunciar a les delegacions per forçar la dimissió. Però també te un altra vessant: si poguera ja l’haguera tirat. Creiem que es fa públic un sentiment de fartera respecte l’alcalde. Actuen doncs, esteu cridats a resoldre aquesta crisi.


Un altre dels temes que va tractar Juan va ser respecte dels projectes. Comenta que hi ha molts projectes per aprovar. Però nosaltres mai ens hem posat en contra de cap; hem aprovat plans provincials, despeses per a subvencions, o per exemple el projecte que nosaltres vam engegar la passada legislatura: la nova plaça del bàsquet i el centre social. Porten vostés projectes, debatem, aprovem. Però fins ara sols hi ha que factures pendents i falta de pressupost. Cal posar-nos les piles, i cal començar ja, l’endemà de la dimissió del Sr. Coll. Compromís pel Verger estarà a l’altura de les circumstàncies, sempre tenint present com a meta superior el benestar del nostre benvolgut poble.